Skip to main content

Er is volgens Argentijnse media videomateriaal uit 2000 opgedoken waarop Diego Maradona te zien is met de toen- zestienjarige Mavys Álvarez. Zij beweert nu dat Maradona haar in die periode aan de drugs heeft gebracht, haar drie maanden heeft opgesloten in een hotel en haar zelfs heeft gedwongen een om borstvergrotende operatie te ondergaan.

Bewijs

Mavys was zestien jaar toen ze in 2000 werd voorgesteld aan Maradona. De oud-voetballer, die een jaar geleden overleed, was toen op het eiland om af te kicken van zijn cocaïneverslaving. “Het was de grootste fout van mijn leven”, vertelde Álvarez. Uit video’s die in die periode zijn geschoten, in handen van Argentijnse Media, is inderdaad te zien dat Maradona samen was met de vrouw. Zo is op de beelden te zien hoe zij met hem op bed ligt. De vrouw zegt de affaire te hebben verzwegen uit angst voor wraakacties vanuit de Cubaanse overheid, die goed bevriend was met Maradona.

Verhaal

“Ik was puur. Hij was een vreemdeling, hij was rijk en hij gaf mij aandacht” zegt Álvarez. Ik kon geen nee zeggen. Het leven met Maradona bestond uit feestjes in disco’s. Hij nam me ook vaak mee uit eten. Ik had nooit gedacht dat hij me aan de drugs zou brengen.”

Volgens haar nodigde hij haar uit om drugs te gebruiken toen ze nog geen zeventien jaar oud was. “Hij probeerde het bij verschillende gelegenheden, bijvoorbeeld als we samen in de hotelkamer waren.” Omdat zij niet wilde, zou hij haar vaak hebben aangedrongen. Uiteindelijk deed ze mee en raakte ook zij verslaafd.

Later, in 2001 werd ze zonder toestemming van haar ouders door hem meegenomen naar Buenos Aires waar naar eigen zeggen drie maanden vastgehouden in een hotelkamer en hij haar dwong tot een borstvergroting. “Ik mocht nooit alleen naar buiten. Ik mocht in Argentinië alleen winkelen en naar de dierentuin, en altijd onder begeleiding van iemand.” In totaal zou de relatie tussen de twee zo’n drie jaar hebben geduurd. “Na al die jaren schaam ik me voor mezelf, maar het was een ervaring uit mijn leven. We kiezen er niet altijd voor wat er met ons gebeurt.”

De Argentijnse autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar de mensen waar Maradona vaak mee omging. Zo worden ze verdacht wordt van mensenhandel en het uitbuiten van personen in Argentinië.