Jandino stopt theatertour om corona-regels: ‘Wil hier niet aan meewerken’

Jandino Asporaat heeft laten weten zijn theatertour stop te zetten. Op Instagram laat de comedian weten dat het een lastige keuze was, maar dat deze toch noodzakelijk was voor hem; Jandino wil namelijk niet meewerken aan ‘een tweedeling in de maatschappij’.

Jandino

In zijn boodschap op Instagram geeft Jandino aan pas weer te willen optreden als dit voor iedereen kan. Hiermee doelt de comedian op het feit dat bezoekers nu ofwel getest moeten zijn op, of gevacinneerd tegen, het coronavirus: ‘De keuze om mijn hele theatertour te annuleren totdat ik weer voor iedereen kan spelen, is geen makkelijke keuze. Zowel emotioneel niet, maar ook financieel niet’.

Vervolgens legt Jandino uit hoe hij tot het besluit kwam: ‘Ik kreeg een brief van een dame, waarin stond: Lieve Jandino, ik heb kanker en ga op dit moment door een zware chemokuur. Al zou ik het willen, ik zou dat vaccin niet kunnen nemen.’

BEKIJK HIERONDER EEN EERDERE VIDEO VAN JANDINO OVER CORONA