Skip to main content

Dennis Schouten heeft vandaag op zijn verjaardag aangegeven dat hij aan de slag moet met zijn depressie.

Depressie Dennis Schouten

De presentator van Roddelpraat heeft op zijn Instagram een post gedaan waarin hij openhartig is over een depressie waarmee hij kampt.

“27 Jaar oud 🎈, de 30 is in zicht en er gaan dingen veranderen. Het is lastig om te vertellen, maar ik hoop dat het oplucht om dit te delen. Ik heb aanleg voor somberheid, mezelf telkens afvragen waarom bepaalde dingen nut hebben, waarvoor ik het allemaal doe. Het speelt al jaren en ik leerde ermee omgaan. De laatste maanden merk ik dat deze gevoelens toegenomen zijn, wat resulteert in hele donkere momenten met hele donkere gedachten. Ik moet ermee aan de slag. Ik ga daarom weer in Enschede wonen, terug naar het begin en moeilijke gesprekken voeren met mensen die daarvoor geleerd hebben. Met maar een doel: Niet alleen leven omdat het hoort, maar om te kunnen zeggen dat ik soms kan genieten. Met vandaag een mooi begin: Ik ga nu voor het eerst een week op vakantie in twee jaar tijd waarin we iets moois hebben opgebouwd. Mijn hoofd leegmaken met af en toe een borreltje. Santé 🥂”

Hiermee neemt Dennis Schouten voor het eerst in ongeveer twee jaar tijd een tijde vrij van zijn programma RoddelPraat met Jan Roos. Het programma heeft overigens ook een sanctie opgelegd gekregen van YouTube.

Dennis Schouten

Afgelopen week liet Jan Roos nog een opmerkelijke video van Dennis zien met een mannelijke medewerker van Santé zien. ‘Hij komt naar jou toe en steekt dan zijn tong in jouw bek. En jij doet heel erg mee, tongen tongen tongen. Dan tik je hem op zijn schouder en dan ga je weer door! En als het klaar is zoen je hem in zijn nek en sla je hem op zijn kont’, zegt Jan tegen Dennis. Klik hier voor de video.

Dennis schaamt zich duidelijk voor de video en verklaart het. ‘De dag ervoor was ik verloofd, ik mag dan niet meer met andere vrouwen. Er was daar een dame en die bleef maar met mij praten. En ik zag in hem de oplossing. En toen had ik het dus in scene gezet’, verklaart Schouten.

Bekijk hier de video