Bekendheid zwaar onder vuur na tweet over George Floyd

Zangeres Cher ligt zwaar onder vuur nadat ze een Tweet plaatste over George Floyd, een donkere man die vorig jaar hardhandig werd gearresteerd door een aantal agenten, waarna hij kwam te overlijden. Zijn dood was aanleiding voor ontzettend veel ophef in zowel Amerika als de rest van de wereld.

Tweet

In haar eerste tweet schreef ze dat ze heel erg aan het twijfelen was of ze ‘volgende tweet wel wilde plaatsen of niet’: “Ik wist niet of sommige mensen mij zouden begrijpen als entertainer, die oprechte emoties heeft tegenover een mens“.

Na deze tweet, plaatste ze de controversiële tweet. “Ik had een gesprek met mijn moeder, en ze zei dat ze de rechtzaak van de politieagent die George had verm**rd keek, en moest huilen” schreef ze. “Ik weet dat het raar klinkt, maar ik denk dat als ik aanwezig was, ik hem (George) had kunnen helpen…

Terwijl sommige fans de goede bedoeling van de zangeres uit de tweet begrepen, probeerden anderen haar te vertellen waarom de tweet als negatief werd ervaren.
Zo wezen sommige er ook op dat er talloze getuigen waren die de agent probeerden te stoppen, maar dat simpelweg niet lukte.

Excuses

Cher heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor de tweet. “In een gesprek met een vriendin realiseerde ik me dat je mensen pijn kan doen door niet te weten wat niet okay is om te zeggen. Het spijt mij heel erg”.