anp 492746201

Manchester City wint in spannend duel van Manchester United

Sportmrt 03, 18:59
MANCHESTER (ANP) - Manchester City heeft de derby tegen stadgenoot United met 3-1 gewonnen. De ploeg van coach Pep Guardiola was veel beter en Phil Foden werkte een vroege achterstand met twee doelpunten weg. United-coach Erik ten Hag zag zijn doelman André Onana uitblinken, maar ook hij kon de tweede nederlaag op rij in de competitie niet voorkomen.

Titelstrijd

City kwam door de zege op 1 punt van koploper Liverpool, dat zaterdag met 1-0 had gewonnen bij Nottingham Forest. Manchester United staat zesde en zag het gat met Tottenham Hotspur (vijfde) groeien naar 6 punten. De Spurs hebben ook nog een duel tegoed.
Marcus Rashford zette United tegen de verhouding in al in de achtste minuut op voorsprong. Een goed gemikte uittrap van doelman Onana bracht Bruno Fernandes vrij richting City-doel. De Portugees kapte en bediende Rashford die via de onderkant van de lat doel trof.

Zelfs Onana

City bleef de betere partij, maar steeds stond Onana in de weg. Eerst toen Foden vrij voor de doelman verscheen, later bij een schot van Rodri. Kort voor rust leek ook Onana kansloos toen Erling Haaland voor een open doel raak kon schieten na een kopbal van Foden. Geheel tegen zijn gewoonte in schoot de Noor over.
Ook na rust was de hoofdrol aanvankelijk voor Onana. De oud-Ajacied hield de Belg Jéremy Doku van scoren af. Maar in de 56e minuut zette Foden zijn ploeg weer naast United. Zelfs Onana kon niets doen aan het schot dat in de linkerkruising verdween: 1-1. In de 80e minuut volgde de logische 2-1. Foden rondde een combinatie met invaller Julián Álvarez af met een schot in de verre hoek. Haaland pikte in de extra tijd alsnog een doelpuntje mee: 3-1.