Skip to main content

Sarah van Soelen heeft duidelijk laten weten dat zij niet blij is met de documentaire van André Hazes jr. Volgens Sarah zou zij er zelfs voor gezorgd hebben dat de zanger nog leeft.

Sarah van Soelen in kliniek

De documentaire van André gaat voornamelijk over zijn verslavingen en hij laat dan ook een persoonlijke kant van zichzelf zien. Opmerkelijk aan de documentaire is dat Sarah van Soelen nergens voorkomt, dit terwijl zij juist André’s vriendin was in de moeilijke periode.

Wel kwam ex Monique Westenberg veel in de documentaire voor, zij gaf aan er altijd voor André te zullen zijn. Moeder Rachel maakte bekend dat Sarah samen met Hazes in een Spaanse kliniek zat, zij werd dan ook op vakantie gedumpt:

‘Ze wilde bij André zijn, maar dat werd een heel andere ontmoeting dan ze had verwacht. André vertelde haar in dat gesprek dat hij met hun relatie wilde stoppen. Sarah had dat niet zien aankomen. Ze had het er zó moeilijk mee, dat André besloot zijn plek in die kliniek aan Sarah te geven’.

Sarah van Soelen

Beschermengel Sarah

Sarah is niet bepaald blij met de documentaire en dat is ergens ook wel te begrijpen, vooral omdat zij naar eigen zeggen ervoor gezorgd heeft dat hij uberhaupt nog leeft:

‘Ik vind alleen persoonlijk niet dat André daarmee een of ander groots gebaar heeft gemaakt. Want zes weken eerder regelde ík dat André naar deze kliniek kon. Ik zat daar al omdat ik tot rust wilde komen. De aandacht voor mijn persoon werd mij te veel. Vanuit de kliniek merkte ik dat het niet goed ging met André.

Hij was overal en met iedereen aan het drinken, sliep niet thuis, haalde nachten door… Ik heb toen zijn manager gebeld en gezegd dat hij direct naar Spanje moest komen. Dat is toen ook gebeurd. We zijn toen nog een tijdje in de kliniek samen geweest. En dan word je aan de kant gezet. Voor wat? Voor niets! Ik hoopte dat de documentaire duidelijk zou maken waarom hij niet verder met mij wilde. Het enige dat hij daarover zei, was dat hij rust wilde hebben. En dat hij alleen wilde zijn. Maar na mij had hij Anne Rose, er is nóg iemand geweest en nu heeft hij wéér een Sarah. Van dat alleen zijn is niet zoveel terechtgekomen, lijkt me…’

In de eerste instantie zou Sarah van Soelen niet in de documentaire willen, naar eigen zeggen is het niet helemaal gegaan zoals wij denken:

 ‘Ik heb de Videoland-documentaire gezien en dan hoor ik dat ik alleen die vijf dagen heb geregeld. Dat is niet waar. Ik heb ook die tweede periode in de kliniek geregeld. Ik ben overal achteraangegaan. Achter zijn rug om heb ik dingen kunnen schrappen. Eerst voor een week, daarna voor een maand. En niet één keer wordt er in de documentaire gezegd: Dank je wel, Saar! Want ik ben de aanleiding geweest dat hij nu clean is en goed in zijn vel zit! Hij heeft het er in de documentaire constant over dat hij op zijn 27e niet meer wilde leven. Ik heb ervoor gezorgd dat hij zijn 28e verjaardag heeft gehaald… En in de documentaire word ik vervolgens weggezet als een meisje dat het gewoon nét niet was. Terwijl ik denk: zonder mij was je nog vérder in de afgrond gegaan.

Vervolgens word je aan de kant gezet en nauwelijks genoemd in de vijf afleveringen. Dat heeft er niets mee te maken dat ik van tevoren heb aangegeven dat ik niet in beeld wilde komen. Als hij wat over mij wilde vertellen, mocht dat. Want ik wist dat dat niet negatief kón zijn. Ik was er klaar mee, maar door de documentaire beleef ik alles opnieuw. Voor mij was het echt. En als ik dan naar die beelden kijk, lijkt het alsof het niet wederzijds was. Dat doet pijn…’

Bekijk hier de video