Skip to main content

Afgelopen week dook er, met name via TikTok en Instagram, een gerucht op dat Kelly Mexy gezoend zou hebben met een 17-jarige jongen. Dit gerucht werd in eerste instantie verspreid door de ex-vriendin van de jongen in kwestie. Zij deelde een aantal video’s waarin ze vertelde dat Kelly en haar vriend elkaar spraken in een sportschool. Niet veel later zouden de twee volgens haar zoenend zijn gespot op een terras.

Onjuist

Kelly Mexy heeft een statement gedeeld op Instagram waarin ze laat weten dat het allemaal niet waar is. Ze laat weten dat ze met een groepje vriendinnen op een terras zat en dat er geen sprake is geweest van zoenen maar alleen een normale begroeting. Door de vertraagde beelden zou het een en ander uit verband zijn getrokken.

Het statement

Hi iedereen, Ik voel mij geroepen om een verklaring af te leggen omdat het geweld na 6 dagen toeneemt. Laat ik beginnen met het feit dat jullie helemaal niets weten van wat er is gebeurd. Als jullie door aannames besluiten iemand zó te terroriseren is dat levensgevaarlijk. Door een vertraagd beeld van mij is er een verhaal verzonnen wat volledig uit z’n verband is getrokken. Ik zat op het terras met een groepje vriendinnen en de ontmoeting heeft niet langer geduurd dan 5 minuten. Het was een doodnormale begroeting. Wij zijn beide van geen kwaad bewust. Ik houd mijn hart vast voor iedereen die online kapot wordt gemaakt door valse berichten en roddels. Ik maak mij dan ook ernstig zorgen om iedereen die dit moet mee maken die niet zo sterk is als ik ben. De miljoenen edits op tiktok, duizenden comments, de nog oplopende DM’s met de meest sickening bewerkte foto’s en teksten en het feit dat ik niet meer veilig ben in mijn eigen huis, gaat te ver. Waar ik de afgelopen dagen doorheen ben gegaan is onmenselijk. Ik denk dat heel veel mensen moeten beseffen dat je tegen een mens praat en geen online wezen zonder gevoelens. Er is iets in mij kapot gegaan wat ik koesterde van mijzelf. Kelly

DE BESCHULDIGINGEN