Skip to main content

Gisteren bevestigde de politie het lichaam van de 9-jarige Gino is gevonden bij een huis in Gelee. Inmiddels is de 22-jarige Donny M. aangehouden als verdachte. De buurtbewoners delen aan SBS6 hun verdriet en angst.

Buurtbewoners Gino

Een van de buurtbewoners van Gino geeft aan erg geschrokken te zijn van de gruwelijke gebeurtenis. “Ik vind het echt heel heftig. Ik ben ook echt bang voor mijn zoon, die kan ik niet meer met een gerust hart naar de speeltuin sturen”, vertelt zij. De vrouw vertrouwt haar wijk niet meer. ‘Al die kinderlokkers hier, het is echt niet normaal’. Zo een jonge jongen van die leeftijd, echt bizar’, vervolgt zij.

Een andere buurtbewoner vertelt dat ze helemaal gek wordt van wat er gebeurd is. ‘Dan denk je; oh nee, mijn zoon gaat helemaal nergens heen. Die blijft gewoon veilig binnen zitten’, vertelt de vrouw.

Buurtbewoners over Donny M.

Een buurtbewoner vertelde al hoe hij naar Donny M. keek. “Altijd glad geschoren, haartjes netjes in model. Hij zag er gewoon keurig uit. Maar echt contact had je nooit met hem. Hij was wel vriendelijk, maar keek je nooit aan. Het voelde nooit oprecht. Kijk, ik ben 61 jaar, dan voel je wel aan hoe mensen in elkaar zitten. Ik vond wel dat hij een schizofrene indruk maakte. Dat vinden trouwens meer mensen hier in de wijk. Het was bij hem ‘kappen of klappen’. Daarmee bedoel ik dat hij bij een probleem óf vertrok óf meteen losging. Een tussenweg leek er niet. Hij had ook contact met een andere jongen die hier woont met zijn vriendin. Die blijken elkaar van school te kennen. Ik vroeg me al af, hoe kan dit keurige stel nou contact hebben met die rare gast? Dat matchte helemaal niet met elkaar. Maar dat heeft dus met die school te maken. Of ze echt blij waren met dat contact betwijfel ik wel”.

Bekijk hier de video