Skip to main content

Wij kregen onlangs de kans om een gesprek aan te gaan met een van de enige echte oprichters van BALR.. Demy de Zeeuw! Wij spraken met Demy over zijn voetbalcarrière, Hiphop, de connectie tussen BALR. en rap, toekomstplannen en nog veel meer!

Demy, hoe gaat het met je?
Met mij gaat het erg goed! Ik ben momenteel op vakantie maar ben ondertussen ook gewoon aan het werk. Het zijn drukke tijden voor BALR. We zijn onder andere bezig met het maken van nieuwe collecties en photoshoots.

Om maar even met de deur in huis te vallen… Ken je ParraTV eigenlijk?
Ja, ik ken het zeker! Ik zit veel in de auto en daar luister ik vaak naar Nederlandse Hiphop en R&B. Een aantal jaren geleden had ik nooit verwacht dat ik er naar zou luisteren, maar het wordt steeds beter en beter. Ik denk ook dat dat komt door het podium en de aandacht die jullie zulke jongens bieden.

Tof om te horen. Wij zijn natuurlijk een Hiphop platform, dus we beginnen met een aantal vragen over muziek… Zijn er artiesten die jou hebben geïnspireerd om hard te werken?
Kanye West is wel een inspiratiebron qua manier van denken. Hij denkt verder dan andere artiesten en dat maakt hem uniek, maar ook gehaat. Nu vind ik het erg knap wat Boef aan het doen is. We hebben hem een keer op kantoor bij ons gehad en dat was net voor zijn grote doorbraak. De Boef van toen was misschien nog een beetje jong en naief. Vorige week zag ik hem bij RTL Summer Night zitten en ik zag een volwassen vent met een duidelijke missie en visie. Dat vond ik heel mooi om te zien. Iedereen kan veranderen als hij/zij het licht ziet.

Heb je een favoriete Nederlandse rapper?
Mijn dochter van 3 vindt Boef, Lil’ Kleine, Broederliefde en Ronnie Flex leuk… dus die staan in mijn playlist! Vooral Energie van Ronnie Flex geeft een lekkere vibe in de auto.

Nice. In het algemeen… Wat betekent muziek voor jou?
Muziek is wel belangrijk, maar ik zou ook zonder kunnen. Ik ben sowieso niet iemand die heel veel uitgaat. In de auto bel ik ook vaak of zet ik helemaal geen muziek op. Lekker rustig. Dus ik vind het moeilijk om aan te geven of het echt heel belangrijk voor mij is, want ik denk dat ik ook makkelijk zonder kan.

Cool… Back to basics… Hoe ben je begonnen met BALR.?
Het viel mij op in de tijd dat ik in Rusland speelde, dat voetballers geen eigen stijl hadden. Als er een nieuw Louis Vuitton koffertje gekocht werd door een speller dan hadden een maand later tien anderen datzelfde koffertje ook. Voetballers zijn echt rolmodellen en ik merkte dat veel jongens aan me vroegen waar ik ‘dit’ of ‘dat’ gekocht had…
Dat bracht me op het idee om iets met de voetballers-lifestyle te doen. Nu is het meer dan alleen voetballers, maar waar slapen ze als ze een weekendje weg gaan? In welke restaurants en winkels shoppen ze? En… welke celebs zijn hun vrienden? Mijn eigen leven, maar dan in een merk.

Voetbal je nog en… Mis je het?
Nee ik mis het voetballen niet heel erg. Ik ben hard aan werk en doe veel leuke dingen. Ik kreeg de laatste jaren steeds minder plezier in het voetballen. Dus nee, ik speel niet meer. Geen behoefte meer aan.

Wat is volgens jou de filosofie van BALR.? De filosofie achter het merk?
Dat het echt is. Dit is mijn leven, maar ook dat van Hardwell of Fernando Torres, waar we samenwerkingen mee hebben. Doordat het écht is, weet je ook wat werkt en of onze doelgroep het leuk vindt. Daarnaast zijn we 24/7 bezig met BALR. We zien veel copycats, maar die verdwijnen ook snel weer. Wat we doen is geen trucje. Het is elke dag er keihard mee bezig zijn.

Wat is volgens jou de grootste ontwikkeling van BALR. als we kijken naar de afgelopen jaren?
Wat we aan de achterkant gedaan hebben, is iets wat veel belangrijker is. We hebben een organisatie neergezet. We hebben de juiste mensen aangenomen en hen de juiste taken en verantwoordelijkheden gegeven. Mede daardoor kan BALR. groeien. We willen er een echt wereldmerk van maken.

We hebben de BALR. yacht zien langskomen op social media. Kun je hier iets over vertellen?
Ik wilde altijd graag een boot hebben op Ibiza, omdat ik vaak vrienden en kennissen doorverwees naar andere bedrijven. Het leek mij een goed idee om hier zelf iets mee te doen en het werkt als een marketingmachine. De boot wordt elke dag verhuurd.

Even terug naar jou… Wat heb je liever. Een carrière in voetbal of een carrière als zakenman?
Een carrière als voetballer heb ik al gehad, nu is het tijd voor zaken. Het gaat nu goed met me ondanks het feit dat ik eigenlijk pas vier jaar bezig ben met BALR. Maar ik weet heel goed hoe ik het wil en waarom ik het wil en hoe ik het voor elkaar ga krijgen. De tijd zal het leren maar ik heb vertrouwen in ons team. De weg naar de top is vaak lang, maar dat is met voetballen ook zo. Van pupil tot de finale van het WK was een weg van 20 jaar, dus ik heb nog alle tijd.

Je ziet vaak dat voetballers op een gegeven moment ook muziek gaan maken. Waar blijft jouw track?
Haha mijn track komt er nooit, ik ben niet zo’n dichter of rapper. Ik vraag me ook af waarom ze het doen en of ze zelf ook wel eens terugluisteren of het wel klopt en klinkt wat ze zingen. Je hebt altijd dat iets hot is en iedereen ineens denkt “dat kan ik ook”. Zo had je dat vroeger ook met darten. Raymond van Barneveld won en iedereen kocht opeens een dartbord.
Dat gevoel heb ik ook na het succes van Lil’ Kleine en Broederliefde. Iedereen denkt het ook te kunnen terwijl die jongens nachten, dagen, jaren bezig zijn met hun vak.

Mooi gesproken. Hoe ziet jouw toekomst eruit Demy, zijn er nieuwe plannen in zicht?
Ik wil heel graag een hotel openen op Ibiza. Een luxe hotel dat zich meer focust op R&B en HipHop. Een heel ander soort en sterk concept dan alles wat er al op Ibiza is. Verder… winkels openen in wereldsteden en BALR. overal op de kaart zetten, zodat als ik ooit afscheid neem van het merk, het in hetzelfde rijtje staat als andere grote wereldmerken.

Laatste keuzevraag: Als je 1 nummer mocht luisteren net voor een belangrijke wedstrijd – welk nummer zou je dan kiezen?
Tupac – Hit Em Up.

Alle Parra-lezers krijgen nu 15% korting op BALR. producten. Gebruik de code PARRA15. Klik hier om naar de BALR. website te gaan!

Leave a Reply