soufiane eddyani

Soufiane Eddyani reageert op boze mensen over zijn track Amigo

soufiane eddyani

Afgelopen week heb ik de videoclip ‘Amigo’ uitgebracht, die ik heb opgedragen aan Moreno. Dit is een goede vriend van mij, waarmee ik veel heb meegemaakt en die mij in zware tijden heeft gesteund. Moreno was eerder dan ik bezig met rappen en inspireerde mij om muziek te gaan maken. Enkele jaren geleden werd hij veroordeeld voor strafbare feiten, waar ik toen de tijd niet van op de hoogte was. Ik ben erg geschrokken door zijn daden en keur deze ten zeerste af. Ook heb ik het erg zwaar gehad met de acceptatie van zijn daden, alsmede met het verliezen van een dierbare vriend. Wel leef ik met de overtuiging dat iedereen een tweede kans verdient en vandaar dat ik Moreno wil steunen bij zijn terugkeer in de samenleving. Voor mij ligt de focus hierbij op onze vriendschap en niet op de daden die hij gepleegd heeft. Moreno heeft zelf ook spijt van zijn verleden en is vastberaden om in de toekomst op het rechte pad te blijven. Zo geeft hij lezingen in jeugdhuizen en probeert hij jongeren te informeren over de problematiek waar hij zelf mee in aanraking is gekomen. Ik geloof dat iedereen een beter persoon kan worden en samen met Moreno blijf ik de komende tijd bouwen om zijn leven weer op de rails te krijgen. Via mijn artistieke uitingen zoek ik altijd wegen om jongeren een boodschap mee te geven en ook met ‘Amigo’ probeer ik hen te overtuigen om van het slechte pad af te blijven. Tot slot benaduk ik graag dat zowel het nummer als de videoclip ‘Amigo’ zijn opgedragen aan Moreno, maar inhoudelijk niet op zijn verhaal zijn berust.

Bekijk hier de video