Skip to main content

Sergio Agüero heeft noodgedwongen een punt achter zijn succesvolle voetbalcarrière gezet vanwege hartklachten, zo maakte hij vandaag in tranen bekend in een persconferentie van Barcelona.

Gezondheid

Agüero liet zich eind oktober in de thuiswedstrijd van Barcelona tegen Deportivo Alavés vlak voor rust vervangen. De aanvaller greep halverwege de wedstrijd liggend op het veld naar zijn borst en nek, en leek ademhalingsproblemen te hebben. Na onderzoek in de kleedkamer door de medische staf van Barcelona werd besloten om de aanvaller naar het ziekenhuis te brengen.

“Deze persconferentie is georganiseerd om jullie te laten weten dat ik heb besloten om afscheid te nemen als voetballer”, vertelt de geëmotioneerde voetballer. “Het is de moeilijkste beslissing die ik in mijn leven heb genomen. Ik stop vanwege mijn gezondheid, het is de beste beslissing voor mij. Ik ben in goede handen geweest bij de medische staf.”

Stoppen

Hij vertelt de beslissing tien dagen geleden te hebben genomen nadat hij er alles aan had gedaan om nog enige hoop te hebben om door te spelen. “Ik ben erg trots op mijn carrière. Ik heb er altijd van gedroomd om te voetballen, sinds ik vijf jaar oud was. Mijn droom was om in de Primera División te spelen. Ik had nooit gedacht dat ik Europa zou halen. Ik wil mijn dankbaarheid delen met iedereen, ongeacht waar ik heb gespeeld. Atlético Madrid gaf me een kans toen ik net achttien jaar oud was en iedereen weet hoe ik over Manchester City denk.

“Ik heb daar zo goed mogelijk gepresteerd. Ik ben ze erg dankbaar om hoe goed ze me hebben behandeld. En dan iedereen hier bij Barca… het zijn ongelooflijke maanden geweest. Het is zonder twijfel een van de beste teams ter wereld. Ik zal met opgeheven hoofd vertrekken. Ik weet niet wat me te wachten staat in het volgende deel van mijn leven. Maar ik weet dat ik mensen heb die van me houden. Ik zal me altijd de geweldige dingen herinneren.”

BEKIJK HIER DE VIDEO