Skip to main content

Het was vrijdagavond onrustig in Emmeloord. Er is namelijk een video opgedoken van een arrestatie in Emmeloord. Tijdens de arrestatie hield de politie een man onder schot en dreigde een taser te gebruiken.

Arrestatie Emmeloord

Op de beelden is te zien dat de man naast zijn auto staat terwijl de politie hem onder schot houdt. De man lijkt niet erg onder de indruk. ‘Als je me schiet, doe maar. Ik heb niks te verliezen’, zegt de man tegen de politie.

‘Er staat een taser op je gericht, handen omhoog’, roept de politie naar de man. De man luistert vervolgens naar de politie en gaat op zijn knieën zitten met zijn handen op zijn rug. ‘Wat is er met jou? Denk je dat ik bang ben?’, vraagt de man aan de politie. ‘Neem mij mee, neem mij mee’, vervolgt hij. De politie slaat de man vervolgens hardhandig in de boeien. Bekijk de video onderaan het artikel.

Emmeloord arrestatieteam

Eerder deze maand was er ook al chaos in Emmeloord. 4 mei werd er een arrestatieteam ingezet na een melding van een ‘gevaarlijke situatie’ in een woning. Bij de aanhouding is één verdachte gearresteerd.

De politie wilt niet duidelijkmaken wat er afspeelde in de wonining. Omwonenden mochten hun huis voor een lange tijd niet verlaten. “Rond 18.15 uur wilde ik van huis weggaan, maar een agent zei dat ik weer naar binnen moest’’, vertelt een buurtbewoner. “Ik had tot dat moment helemaal niet door dat de hele straat vol met politie stond. We mochten niet in de achtertuin komen en moesten de achterdeur op slot doen.’’

Bekijk hier de video