Skip to main content

Jessie Jazz Vuijk vertelt in haar podcast Jessie’s Diary openhartig over een probleem waar ze al jaren mee kampt. “Ik ben alcoholist”, geeft ze toe

Ik ben alcoholist!

Aan het begin van haar podcast begint Jessie Jazz Vuijk over kwetsbaarheid. “Ik wil deze podcast openen met: ‘Hallo, ik ben Jessie Jazz Vuijk en ik ben een alcoholist.'” Ze vindt het super moeilijk om toe te geven. “Ik lig dan wellicht niet onder een brug en ik heb een succesvol bestaan, ik ben heel gelukkig, ik ben spiritueel verbonden, ik doe heel veel mooie dingen, maar dat ik een alcoholprobleem heb, is niet te ontkennen.”

Jeugdjaren van Jessie

Jessie vertelt in haar podcast dat het niet zo gek is dat ze verslaafd is. Want ze is opgegroeid met alcoholisme. “Mijn moeders band met alcohol is niet helemaal gezond. En die van mijn vader al helemaal niet. Om een voorbeeld te geven: ik weet nog dat als ik vroeger uitging in Vlaardingen en met mijn broer langs kroegen liep, mensen riepen: ‘Hé, je bent toch een Vuijkje? Wil je nog wat zuipen?’ Dus zo stond mijn familienaam bekend.

En vanaf het moment dat ze naar Amsterdam verhuist loopt het echt uit de hand. “Het was veel feesten, borrelen, uitgaan. Overal kwam wel alcohol bij kijken. En zo heb ik dat jaren gedaan en het ook nooit gek gevonden.” Toch heeft Jessie geprobeerd te stoppen

Bekijk hier de video