logo_small

De hip hop wikipedia van Nederland

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Maak kennis met S10, oftewel Stien. De 17-jarige rapper/muzikante bracht afgelopen week na haar eerdere solo project Antipsychotica in samenwerking met Noah’s Ark haar tweede project genaamd Lithium uit.

Wij spraken met Stien over haar muziekstijl, samenwerken met Noah’s Ark, haar luisteraars en…

We duiken nog veel dieper in haar gedachten.

Allereerst, hoe gaat het met je?
Het gaat op dit moment eigenlijk super lekker met mij. Ik ben bezig met dingen die ik hard vind en ik heb mijn shit echt together.

Je hebt afgelopen week je nieuwe EP uitgebracht. Dit is je eerste hele plaat die uitgebracht is in samenwerking met Noah’s Ark. Wellicht een cliché vraag maar… Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Toen ik in oktober 2017 mijn eerste ep ‘Antipsychotica’ had gedropt kwam ik in contact met Jiggy. Ik had nooit echt stilgestaan bij eventueel signen of misschien for real meer te gaan doen met mijn muziek. Jiggy nodigde mij uit op het Ark kantoor…

Na een paar gesprekken daar wist ik al snel dat Noah’s Ark de plek voor mij was. Ik heb er in januari (dit jaar) een contract getekend en vanaf toen zijn we aan het werk gegaan.

Vanwaar eigenlijk de naam Lithium voor de EP?
Lithium is een medicijn die stabiliteit kan geven als het nogal intens is in je hoofd. Deze EP is ook heel stabiel.

Ben je tevreden met het eindresultaat van Lithium?
Yes ik ben echt heel tevreden. Ik heb mezelf tegenover mezelf bewezen dat ik tot meer instaat ben dan ik dacht. De beats van Ramiks en Sim Fane hebben er natuurlijk ook voor gezorgd dat dit EP uiteindelijk één fucking hard geheel is geworden.

Zou je kunnen vertellen wat jouw favoriete track is van de plaat is… En waarom?
Dat vind ik best wel lastig om te zeggen. Ik vind alle tracks echt hard to be honest. Ik luister wel de laatste week veel naar ‘Maak Me Wakker’ en naar ‘Chimi Part 2′ omdat ik steeds opnieuw die tracks besef en de tekst heel hard vind. Die twee tracks voelen dan nu voor mij wel het hardst. Maar misschien is het next week Gucci Belt of FunX hitje… Ligt een beetje aan m’n mood I guess.

Ik denk dat de mensen die jouw muziek kennen weten dat jij veel emoties en gevoel gebruikt in je muziek. Is muziek voor een gedeelte een therapie voor je?
Ja, ik denk het wel… Muziek maken vind ik zó nice om te doen. Ik kan wat ik voel eigenlijk maar op één manier goed beschrijven en dat is op een harde beat.

Wat voor mensen luisteren volgens jou naar S10?
Ik denk dat dat heel breed is. Mijn muziek is voor iedereen. Het maakt niet uit wie je bent, wat je doet of wat je meemaakt. Deze muziek is voor iedereen. Bij Antipsychotica had ik de muziek meer nodig om dingen van mij af te zetten… En het is super hard dat mensen daar zó goed op gingen.

Maar Lithium heb ik echt gemaakt voor iedereen en niet echt voor mijzelf.

Wat voor mensen wil je bereiken met je muziek?
Eigenlijk iedereen die het wil horen.

Zoals ik al zei mijn muziek is voor iedereen. Ik zou het mooi vinden om mensen te bereiken die zich misschien alleen of niet begrepen voelen. Ik hoop dat ze zich misschien dan niet meer zo voelen.

Maar ik denk dat iedereen zich wel eens zo voelt…

Een track die er naar mijn mening uitspringt op Lithium is ‘FunX hitje’, wat was het verhaal achter deze track?
Deze track gaat over mijn eerste echte heartbreak en over de angst voor het verliezen van mensen waar ik van hou. Het gaat over het afhankelijk worden van iemand zijn liefde, terwijl het belangrijk is dat je alleen afhankelijk bent van jouw eigen liefde.

Liefde komt uit jezelf, zelfs als je het van iemand anders krijgt.

Ook gaat het over hoe ik moet wennen aan het feit dat ik nu echt mijn main focus ga leggen op het maken van muziek. Het nummer heet zo omdat ik de beat altijd al FunX-Hitje noemde. Toen de track af was vond ik ‘blijf’ iets te schattig klinken, dus besloten we maar voor ‘FunX hitje’ te gaan…

Zijn er artiesten of producers waar je graag nog een keer mee zou willen werken?
Ja, Sevn Alias zou ik graag een keer mee willen zitten. Ik denk dat ik veel van hem kan leren. Ook zou ik met Ronnie Flex iets willen maken. Ik vind hem echt hele harde moves maken. Kevin x S10 lijkt me ook wel een gekke combi.

Qua producers lijkt me Esko heel hard…

Wie vind je de hardste Nederlandse rappers van het moment?
Vind ik heel moeilijk om te zeggen, wow! Ik vind eigenlijk heel erg veel Nederlandse rapper heel hard. Ik ga een top 6 maken… maar degene die op plaats 6 staat kan ook op 1 staan.

Sevn Alias
Wolf
Ronnie flex
Boef
Hef

Op het nummer Gucci Belt zing je over het kopen van een Gucci belt waar je niet gelukkig van werd. Kun je vertellen wat je met die track wil vertellen?

Ik kocht wat Gucci supply maar zonder dat had ik alsnog genoeg saus…

Of je nou super dure clothes hebt of niet, je waarde als mens stijgt niet. Je kan je een millie voelen met of zonder die Gucci.

Ik vind mensen niet hard omdat ze allemaal gekke brands hebben… Maar als ze gewoon een gekke mind hebben.

Je komt uit Hoorn, waar behalve Jacin Trill meer artiesten momenteel vandaan komen. Wie tip jij van de artiesten uit Hoorn, en hoe komt het denk je dat er daar nu zoveel creativiteit heerst?
Jowners is een rapper uit Hoorn, hij werkt heel hard en daar fock ik heel erg mee.

Vanwaar al die creativiteit?
Hoorn issa ghosttown.

Volg S10 op Instagram om haar in de gaten te houden en beluister hier beneden haar nieuwe project genaamd Lithium.