Skip to main content

Qucee ging het afgelopen weekend nogal viral met zijn Snapking disstrack. De track stond op #2 in de YouTube trending lijst en de views zijn écht als een speer gegaan.. Én dat is niet alles, hij blijft maar stijgen! Genoeg reden dus om even met Qucee te spreken over SuperGaande, zijn disstrack, battlen, Spijkenisse, en meer. Want… Faka met Qucee?

Fake Qucee, hoe gaat het?
Lekker mannn. Lekkkker maaaann… Haha!

Hoe was je weekend?
Ja m’n weekend was PARRA. M’n track ontplofte niet alleen op het internet maar ook al m’n social media kanalen, Whatsapp en zelfs Twitter haha… Maar verder heb ik gewoon lekker rustig aan gedaan. Zo’n weekendje helemaal niks doen en gewoon met het gezinnetje zijn ken je dat?

screen-shot-2017-02-22-at-11-59-27-am

Herkenbaar… Hoe voelt het om met een van je tracks hoog in de Trending-lijst van YouTube te staan?
Ja, dat voelt Super(Gaande). Ik had wel verwacht dat hij hard zou gaan en stiekem dacht ik ergens wel dat hij in de trending-lijst zou komen… Maar zo hoog, dat niet haha.

Maar dit heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat het het een disstrack is… Ik hoop ook met eigen tracks de nummer 2 trending te kunnen halen ooit!

Natuurlijk! Even back to basics… Waarom heb je Snapking eigenlijk gedisst?
Kijk… Ik was in de show van Malle Joepoe en ik kreeg de vraag ‘wie vind jij de nepste YouTuber?‘ … eerste die in mijn hoofd kwam was slissiesliss en ik gaf ook aan waarom. Natuurlijk kon ik een reactie terug verwachten van hem, maar hij reageerde niet met een praat-video (want eerlijk dan had ik geen disstrack gemaakt als ik iets zeg over hem, mag hij dat ook over mij toch?) … maar besef dit hè? Zoveel mensen hebben zijn mening over hem gegeven: en van iedereen kiest hij precies mij uit om bars te gooien op een track… een oud PunchOut-MC? Ja dan vraag je erom…

Al was zijn diss kort en niet zo sterk. Uithalen is uithalen… Toen gaf ik hem nog de kans om zich terug te trekken want ik weet waar ik toe in staat ben (qua dissen) … en kijk: ik wil echt niet overkomen als die guy van ”Hey ik ben Qucee en ik ben goed in alles”, maar als er één ding is waar ik echt van kan zeggen hier ben ik goed in dan is het wel dissen. Èn ik heb dat denk ik ook wel bewezen in de afgelopen jaren.

„Een oud PunchOut-MC? Ja dan vraag je erom…”

Nam je zijn eigen ‘disstrack’ echt zo serieus?
Nee tuurlijk niet. Zelfs mijn dochter rapt niet zo off-beat. (Haha.) Maar wat ik net al zei… Uithalen is uithalen!

Haha. Had je verwacht dat de track zó hard zou gaan in zo’n korte tijd?
Nee, wat ik ook al eerder aangaf, ik verwachtte wel dat hij hard zou gaan maar … KILLLLLL, dit was wel boven al mijn verwachtingen.

Is het conflict tussen jou en Snapking nu echt helemaal klaar?
Voor mij is het klaar, ik weet dat ik hem 6 meter onder grond heb gestopt. Ik denk dat het grootste deel van het publiek het daar ook wel mee eens is. En laten we eerlijk zijn, je gaat geen mensen dissen die al overleden zijn… Dat is dissrespect!

Trouwens Q… Waarom komen er zoveel disstracks vanuit Spijkenisse ?
Haha! Ja, het valt mee. Maar de disstracks die hier vandaan komen laten wel een stempel achter. Het is tien jaar geleden dat Mini Thug Kempi disste en tot de dag van vandaag praten mensen er nog steeds over. Dit zette ook wel druk op me, zo van ‘EY! …‘ je komt uit Spijk. Je mag niet met een zwakke diss aankomen.

„Het is tien jaar geleden dat Mini Thug Kempi disste en tot de dag van vandaag praten mensen er nog steeds over.”

screen-shot-2017-02-22-at-12-01-27-pm

Nu je merkt dat je muziek toch wel zeer gewaardeerd wordt, ook via PARRA trouwens, geeft dat je die motivatie om weer muziek uit te gaan brengen?
Ja! Ik ben al meer gemotiveerd dan ooit. Maar al die positieve reacties die erbij komen, motiveren me alleen maar meer… Kijk, weet je wat het is. Ik ben een rapper die rapt wat hij leeft, doet of denkt. Ik zat voor SuperGaande alleen maar thuis… en ik zat in een dip. Dus ik had geen inspiratie. Waar moest ik over rappen? Dat ik thuis zat te gamen?

Maar nu maak ik zoveel mee, gaat het beter met me en heb ik genoeg inspiratie om daarover te rappen. Ik vind straat-shit echt keihard, en ik schrijf soms ook wel zo’n verse… Maar alleen omdat ik het tof vindt. Maar toch zou ik dat nooit opnemen, omdat ik niet zo ben. Dan kan ik net zo goed filmscripts gaan schrijven. (Goed idee trouwens!)

Haha, goeie! Wat kunnen we dit jaar qua muziek van jou verwachten?
Ja veel leuke dingen, ik hou ervan om samen met artiesten te werken en ik ben nu al bezig met een paar ft’s. Je kan veel voor elkaar betekenen, vooral als je beide een aanhang hebt… Je leert altijd van elkaar en je kan elkaar inspireren. Dat vindt ik echt tof. SuperGaande gaat trouwens dit jaar ook met een mixtape komen. (SCOOP!)

screen-shot-2017-02-22-at-12-02-11-pm

„Ik ben down om weer een keer de ring in de stappen… Maar het moet financieel wel aantrekkelijk zijn.”

Gruwelijk! En… nog meer disstracks?
Haha, ligt eraan. Kijk ik ga niet zomaar op iedereen reageren met een Qucee diss. Maar als je iemand bent met al een aanhang, en je wilt mij voorschut zetten bij hun… Ja dan ga ik jou luisteraars wel even laten zien dat hun favoriete artiest een draai om zijn oren krijgt.

Nog een belangrijke vraag bro, ga je nog battlen?
De meest gestelde vraag ooit! Ik ben down om weer een keer de ring in de stappen… Maar het moet financieel wel aantrekkelijk zijn. Zakelijk gezien weet ik dat als ik ga battlen ik veel publiek naar een evenement kan trekken. Bijvoorbeeld alle oude battle-supporters die me willen zien, de nieuwe supporters van SuperGaande en ga zo maar door. Ik wil dan ook mee eten van de taart, snap je? Dat is mijn belangrijkste reden.

Het is in principe net als een optreden… laten we een voorbeeld geven: PARRA wilt broederliefde op een feest hebben … (en ik vergelijk mezelf niet met broederliefde.) maar zij gaan natuurlijk niet gratis optreden. Jij organiseert een feestje en zij zijn het product, en als je het goed promoot dan verkoopt het: Maar broederliefde gaat ook gewoon eten van de taart.

Heb je verder nog iets te zeggen tegen PARRA?
Yes, thanks voor alle support. PARRA support mij al sinds ik nog maar paar volgers had… Dus hun zijn sowieso gang, gang!

Leave a Reply