Skip to main content

Zangeres Ellen ten Damme is naar voren gestapt als een slachtoffer van Ali B, zij zou namelijk tijdens een reis door Marokko op vervelende wijze benaderd zijn door Ali.

Schandaal

Op 20 januari veranderde de levens van een aantal BN’ers drastisch, voornamelijk die van Ali B, Marco Borsato en Jeroen Rietbergen. De drie werknemers van ‘The Voice’ werden namelijk in een aflevering van #BOOS door een groot aantal mensen beschuldigd van s*ksueel overschrijdend gedrag.

Ali B werd ook beschuldigd door dames van ongepast gedrag, gisteravond kwam zangeres Ellen ten Damme naar voren om te vertellen dat zij ook een vervelende ervaring met Ali B gehad zou hebben. De 54-jarige zangeres zou zelfs al aangifte hebben gedaan.

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme in de Muziekkaravaan

Het incident vond volgens Ellen ongeveer acht jaar geleden plaats tijdens de opnames van ‘De Muziekkarvaan’ in Marokko. De twee gingen naar Meknes om inspiratie op te doen voor een liedje, uiteindelijk werd het de single ‘Dit Is Wie Ik Moet Zijn’.

Gister vertelde Ten Damme in de uitzending van ‘De Geknipte Gast’ tegen interviewer Özcan Akyol over haar ervaringen:

Er is een verhaal van mij dat helemaal geen geheim was en dat ik destijds ook heb verteld in mijn omgeving. Dat gaat over Ali B. Ik vind hem echt een lul. Hij spoort echt voor geen meter en daar heb ik dus ook een verhaal over.”

In details wil Ten Damme niet treden, wel laat zij weten dat het gebeurde tijdens de opnames in Marokko:

“Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad, als iemand vlak daarna doet alsof zijn neus bloedt, alsof het heel normaal is. Jij bent in de war en vraagt je af: wat moet ik hiermee? En hij doet alsof er niets aan de hand is. Hangt de popiejopie uit. Ik dacht: wat ben jij een… Je hebt totaal niet in de gaten waar je mee bezig bent. Ik heb er ook wel iets van gezegd.”

Ellen laat weten dat zij de aangifte niet voor eigen belang heeft gedaan maar om de dames van ‘The Voice’ te steunen:

“Om die mensen te steunen die al hun verhaal hebben gedaan. Ik zelf heb er helemaal niks aan om dat te doen. Maar in het kader van het algemeen belang, denk ik wel dat ik iets moet doen.”

Bekijk hier de video