Skip to main content

Eerder werd al duidelijk dat Elia na het scoren van een goal een gebaar voor zijn vrienden van SFB gemaakt zou hebben. KM, Frenna en Priceless zitten nog steeds in Suriname en Elia sprak over zijn gebaar met De Volkskrant.

Toen gevraagd werd wat Elia precies met het gebaar bedoelde zei hij dit:

”Het was een kruis met mijn armen, een gebaar alsof ik in de boeien was geslagen. En dat ik die boeien daarna verbrak.”

”Ik deed het voor mijn vrienden van rapformatie SFB. Drie ervan zitten in de gevangenis in Suriname. Ik hoop dat ze snel thuis zijn.”

Elia is van mening dat de boys zo snel mogelijk terug naar hun familie moeten. Toen gevraagd werd waarom de boys nog steeds vastzitten zei Eljero o.a. dit:

”Ze worden verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dat zou twee jaar geleden gebeurd zijn toen ze daar waren om op te treden. Toen ze laatst weer teruggingen naar Suriname voor een optreden werden ze opgepakt. Ik weet honderd procent zeker dat het bullshit is.”

”Het is politiek, er is een nieuwe officier van justitie die wil scoren. Dat is althans mijn gevoel. Iemand heeft op een video ‘SFB’ geschreeuwd, op basis daarvan zitten ze vast. De moeder van het meisje heeft al gezegd dat het niet klopt. Die jongens moeten naar huis. Naar hun familie. Ik vind het onmenselijk. Ze worden genaaid. Niemand doet iets in Nederland, daarom moest ik aandacht vragen voor deze zaak.”

Leave a Reply