Skip to main content

Vandaag werd bekend dat er een meisje genaamd Esma ontzettend boos was geworden op Boef omdat hij na een optreden een meet en greet met haar autistische broertje geskipt zou hebben. Zo zei de dame in kwestie (in een veel gedeeld Facebook bericht) o.a. dit over de situatie:

Sem was echt al weken in spanning. Hij kon amper geloven dat hij zijn grote idool zou ontmoeten. De dagen werden zelfs afgeteld. Ik heb een jongetje van twaalf moeten teleurstellen, of ja eigenlijk jij. Maar ach, ik heb de schuld maar op me genomen voor je. Ik kan hier zoveel van vinden maar wie ben ik? Je hebt in elk geval een klein jongetje erg verdrietig gemaakt. Bedankt.

Boef heeft zojuist via Instagram gereageerd, dit is zijn kant van het verhaal:

Beste esma,

Met verbazing heb ik je Facebook post gelezen. Ik had afgelopen week een show in Almelo op een festival waar meer dan 1000 bezoekers waren, na mijn optreden moest ik GELIJK door naar een show in Echt. Beide shows waren een succes en ik ben nietsvermoedend naar huis gegaan.

Paar dagen later zie ik overal rondgaan dat ik tegen een 12 jarige autistisch jongentje heb gezegd dat ik “geen zin” heb om een meet en Greet te doen die hij gewonnen zou hebben.
Ten eerste wist ik niet eens dat er een meet en greet was aangezien de organisatie dit zonder overleg heeft gepland. Ten 2de heb ik nooit de woorden “geen zin” uitgesproken aangezien ik direct de auto in ben gestapt en niemand iets tegen mij heeft verteld.
Nu heb ik de organisatie gesproken en die verteld mij dat ze jou verteld hebben dat ik het niet kon doen omdat ik nog een show had. Dus ik begrijp niet goed waar jouw verhaal dat ik er “even geen zin in had” vandaan komt.

Ik denk niet dat je beseft wat de gevolgen zijn van jouw Facebook post. Ik word nu zwart gemaakt in de media voor iets wat ik niet heb gedaan. Terwijl ik keihard werk om mij positiever in te zetten. Als er een artiest is die veel tijd aan zijn fans geeft dan ben ik het wel.
Ik begrijp best dat het echt klote is voor je broertje en dat je als zus dit pijn doet. Maar dan had je ook eerst bij mij of mijn management kunnen checken wat het verhaal is. In plaats van mij belachelijk maken. Al die negatieve berichten kunnen we niet terugdraaien en je broertje heeft hier ook helemaal niets aan.
Ik laat mijn management contact opnemen om een videoboodschap te regelen voor je broertje. Want los dat ik wel echt pissig ben dat je zo met de situatie bent omgegaan wil ik die strijder niet met lege handen laten zitten. SO naar alle fans die daar voor niets stonden. Ik wist echt van niets. ”

Het management van Boef liet overigens eerder vandaag al weten dat het de schuld van de organisatie van het feest geweest zou zijn.

Leave a Reply