Skip to main content

Pa Salieu zorgt in korte tijd voor veel sensatie binnen de Engelse rapgame. De 22-jarige artiest komt uit Coventry en wordt gezien als een van de grootste nieuwe talenten uit de UK.

Zijn muziek wordt omschreven als een combinatie van rap, dancehall en afroswing. In dit artikel lees je 5 feiten over Pa Salieu die reden zouden moeten geven om zijn muziek te checken.

1. Hij groeide op in Gambia

Net als een ander groot talent uit de UK, J Hus, groeide Pa Salieu op Gambia. Voor zijn eerste verjaardag stuurden zijn ouders hem naar Gambia om bij zijn oma te gaan wonen. Op zijn 10e verhuisde hij terug met zijn moeder naar Engeland. Zijn ervaringen in het Afrikaanse land liggen aan de grondslag van zijn unieke muziekstijl.

“Dat is wat mijn attitude zo anders maakt. Als ik niet naar Gambia was gegaan dan was ik nu waarschijnlijk geen muziek aan het maken. Dat is waar de cultuur vandaan komt, waar alles vandaan komt.”

2. Hij nam zijn eerste track op bij iemand die drugs van hem kocht

Pa Salieu begon bijna per toeval met muziek maken. Tijdens zijn tienerjaren begon de rapper met wiet verkopen in Coventry. Op een middag ging hij langs bij één van zijn vaste klanten. Deze man een klein studio’tje opgezet in zijn appartement waar Pa Salieu zijn eerste freestyle opnam. Nadat hij hier veel positieve reacties op kreeg van zijn vrienden besloot hij freestyles online te gaan zetten.

3. Hij is ooit neergeschoten

Pa Salieu werd vorig jaar oktober in zijn hoofd geschoten. Het incident vond vroeg in de ochtend plaats voor een bar in Coventry. “Het enige wat ik nog weet van toen ik werd neergeschoten is dat ik zei:

“Fuck dat, ik ga niet dood, ik laat het niet toe!” Dus liep ik naar beneden en belde ik een ambulance terwijl ik mijn ogen open probeerde te houden. Ik had net een gek nummer gemaakt in de studio. Ik was woest.”

Pa Salieu werd, tijdens de driveby, in zijn achterhoofd geraakt met een shotgun. Toch overleefde hij het voorval gelukkig. Één van zijn beste vrienden A.P. had minder geluk. Deze werd op jonge leeftijd doodgeschoten.

4. Zijn track Frontlines is de meest gedraaide track op BBC1 in 2020

Met zijn track Frontlines heeft Pa Salieu een echte banger te pakken. De track beschrijft zijn grauwe thuisstad Coventry. Hij vertelde zelf in gesprek met Vice over de track: “De Frontline is de block waar ik vandaan kom. Het zit er vol met drugsverslaafden. Mijn school was op de Frontline.” Volgens Pa Salieu is de bijbehorende video een soort documentaire over zijn omgeving: “Welkom in het leven dat ik heb gezien, zo kun je zien waar ik vandaan kom. Er is bloed, zweet en tranen op de frontline”

BEKIJK HIER FRONTLINES

5. Cosigns

De rapper werd eerder ge-cosigned door een aantal hele machtige mensen in de muziek- en entertainment wereld. Onder andere de hoofdontwerper van Louis Vuitton, Virgil Abloh, en co-eigenaar van OVO Oliver, el Khatib, zeggen fan te zijn van het talent. Dit zijn natuurlijk niet de minste namen om achter je te hebben staan.

Leave a Reply